Hoješín

Hostinec Pod Drnem

Dne 30.června 1990 byl otevřen výčep v zemním sklípku, který zbyl jako sklep na mléko a brambory po bývalé panské kovárně, kde naposledy bydlela rodina převozníka Dolejše. A protože byl výčep přímo pod drnem, použil se tento název pro celý hostinec. A navíc "pod drnem" se stejně jednou všichni sejdeme.
Hostinec je otevřený od dubna do října. Tamější hoješínskou placku lze ochutnat v době provozu kamenného grilu, od června do srpna. Zahájení grilování je oznámeno na webu.

Grilování

A jak tato placka vznikla? "Na moučnou placku jsme si vzpomněli na jednom trampování. Došel nám chleba a zbylo maso. Na rozpáleném kameni jsme upekli placky ze zbytku mouky a zjistili jsme, že je to výborná příloha k pečenému masu." Odtud tedy vzešel nápad obohatil nabídku jídel z grilu.

Kontakt

Hostinec Pod Drnem
777 566 052
Copyright © 2020 Jaroslav Kutilek. Powered by YOOtheme

Zdroj: Propagační materiál MAS Železnohorský region 
Pavel Vítek, Josefa Ressla 2279, Pardubice